Eerste dorpsraad in Achtkarspelen een feit

In een lekker vol dorpshuis en in aanwezigheid van wethouder Jouke Spoelstra is dinsdagavond 13 maart 2018 de Vereniging Dorpsraad Gerkesklooster/Stroobos opgericht. De Dorpsraad komt voort uit de Ondernemersvereniging en Plaatselijk Belang van het tweelingdorp. Met de oprichting van de Dorpsraad zijn deze twee verenigingen dan ook komen te vervallen. De oprichting is ter plaatse gepasseerd door notaris mr. Paul Kluitenberg van notariskantoor Beugelink Kluitenberg uit Kollum.

De Dorpsraad heeft als doel om de leefbaarheid in de dorpen Gerkesklooster te bevorderen en de belangen van inwoners, ondernemers en de diverse verenigingen en stichtingen te behartigen. Voor de gemeente Achtkarspelen is dit de eerste keer dat in één van de dorpen de verschillende belangenbehartigers samengaan in één overkoepelende dorpsraad.

Volgens wethouder Jouke Spoelstra een mooie ontwikkeling: “Gerkesklooster/Stroobos kwamen al vaak voorbij in mijn werkzaamheden, het is een zeer actieve groep bewoners. Het is alleen maar mooi dat nu beide bloedgroepen samenkomen, dat verhoogt alleen maar de slagkracht.”

Spoelstra had dan ook een symbolisch cadeautje meegenomen; een insectenhotel, bedoeld om de biodiversiteit te vergroten en de leefbaarheid van insecten te versterken.

Categorieën: